Horkolásgátlás

A horkolás nemcsak zavaró probléma, hanem - amennyiben légzéskimaradás is társul hozzá - életet veszélyeztető állapot is. Fontos tehát, hogy a horkolóknál tisztázásra kerüljön, hogy van-e légzési apnoéjuk. Ez otthon egyszerűen is ellenőrizhető egy digitális mérőeszköz, a SleepStrip segítségével.
(A SleepStripről bővebben itt olvashat >>>)

SleepStrip közvetlenül a gyártótól rendelhető, ezen az oldalon >>>

A SleepStrip megméri az alvó ember száján és orrán kiáramló levegő mennyiségét. Nemcsak a légzékimaradásról, hanem a csökkent teljesítményű légzésről is tájékoztat.

Amennyiben az eszköz 0, 1 vagy 2-es értéket mutat, mi is kompetensek vagyunk a probléma kezelésében. Ha viszont a kijelzőn 3-as érték jelenik meg, haladéktalanul küldjük a beteget alváslaborba.

Tudta?
Ha reggel érthetelenül magas a vérnyomása, vagy fejfájással ébred, vesse fel kezelőorvosának az éjjeli légzéskimaradás lehetőségét. Lehet, hogy egy Silensorral megoldjuk a gondjait és védjük életét!

A horkolás leküzdésében sokat segít a fül-orr-gégészeti problémák megszüntetése és a testsúly csökkentése.

A legtöbb intraorális eszköz azon az elven alapul, hogy megakadályozza a mandibula (alsó állcsont) hátracsúszását. Ezek között vannak komfortosabb és kevésbé komfortos típusok is. Mi egy mélyhúzott technológiával készült eszköz, a Silensor alkalmazását javasoljuk, mivel dimenziója alapján elviselhetőbb a beteg számára, s valamelyes mozgást is enged oldalirányban a mandibula számára. Bővebb információ a készülékről a www.horkolas.hu honlapon.

 
   

Ezek a készülékek azonban nem alkalmazhatók olyan páciensek esetében, akik bruxálnak is a horkolás mellett. Számukra megoldást jelenthet a Myoresearch TMJ-MBV kivehető készüléke. Az eszköz megakadályozza a mandibula hátraesését, miközben a nagy légzőnyílásokon elegendő levegő képes beáramolni. A molárisok táján beépített légrugó tehermentesíti a TMI-ízületeket. A készülék 7 és 11mm-es emeléssel kapható.

 

 

e-mail: info@fogvedo.hu