Arcfejlődés

Minden szülő azt szeretné, hogy gyermekéből egészséges felnőtt váljék,
akinek szép, harmonikus arca, szabályos fogai vannak. Az arcfejlődést és a szabályos fogazat kialakulását nagyban befolyásolja a száj körüli izmok s a nyelv működése. Ezeknek egyensúlyban kell lenniük.
A normális arcfejlődésre széles orca, erős alsó állkapocs jellemző, az ajkak nyugalmi állapotban zárva vannak, a nyelv a szájpadlás közelében helyezkedik el. Nyelés közben a száj körüli izmok szinte mozdulatlanok. Ebben az esetben szép, vonzó arc alakul ki, jó lesz a fogvezetés, és szabályosak lesznek a fogak.

Csemetéink azonban rengeteg rossz szokást képesek kifejleszteni, melyek izomdiszfunkciókhoz vezetnek, melyek következtében nem fejlődik megfelelően az arc, a fogak pedig szabálytalanná válnak. Éppen ezért elengedhetetlen ezeknek a rossz szokásoknak a mielőbbi megszüntetése. Az arcfejlődés 70%-a a gyermek 5 éves koráig lezajlik, a maradék 30% pedig a vegyes fogazati időszakra tehető, célszerű tehát a kezelést ebben az életkorban elkezdeni. A videolejátszóban olyan animációkat mutatunk be, melyek segítenek megérteni a szabálytalan fogazat kialakulásának okait.

Kérjük, válasszon a filmek listájából.

 


 

 

e-mail: info@fogvedo.hu